Friday, December 16, 2011

Cara Nak Post Iklan Churp-Churp / Tutorial Simple



TUTORIAL POST IKLAN CHURP-CHURP
CARA PALING SIMPLE

1. Login Akaun Churp-Churp Korank.
Untuk sesape yang belum ada akaun Churp-Churp ni. Boleh daftar percuma disini. DAFTAR CHURP-CHURP.
Korank bleh "Sign In" guna akaun Facebook / Twitter Korank.

2. Dah SIGN IN korank akan terus masuk ke laman akaun Churp-Churp korank.
Untuk lihat iklan-iklan yang korank bleh share, click button "REWARDS" kat blah atas tu.

3. Bila dah masuk bahagian "REWARDS". Korank akan bleh tengok income korank yang terkini kat blah kiri page. Sekadar tengok je lah. Sebab untuk claim income korank tu, korank kena kumpul sampai cukup RM100 baru bleh CASH OUT. Tapi terpulang pada korank la nak CASH OUT bila-bila kan. Janji dah cukup RM100 baru bleh CASH OUT.

4. Iklan-iklan yang ada akan keluar seperti dibawah. Iklan-iklan Churp-Churp ni akan sentiasa berubah.
Korank pilih la iklan mana yang korank nak share. Dah pilih tekan button "SHARE THIS".

5. Bila korank dah klik button "SHARE THIS" tu, korank akan terus ke bahagian iklan tu lah.
Sekarang ni, korank kena highlights ayat yang ada dalam kotak "Share This Message". Pastu copy ayat tu.
Now, korank dah bleh share kat facebook wall korank. Senang jer, korank just click icon Facebook kat bawah tu. Button facebook akan keluar seperti dibawah.

Now, korank paste kan ayat yang korank copy tadi ke dalam kotak facebook atas ni.. Pastu klik jer button "Share". Bila kotak facebook ni dah hilang bermakna korank dah pun share iklan ni kat dalam wall facebook korank. Senang kan. Bila ada kawan-kawan korank klik iklan yang korank post tu, dapat la income untuk korank. Satu klik Churp-Churp bayar RM0.20 sen. Untuk hari Rabu Churp-Churp bayar RM0.40 sen. Untuk iklan terpilih sahaja lah. OK.

6. Korank jugak bleh share iklan ni ke Twitter korank. Cara seperti dibawah.
Korank perlu klik icon Twitter kat sebelah icon Facebook kat atas ni. Yang logo burung biru tu lah. Bila dah klik window baru akan dibuka seperti dibawah. 

Now, korank tak perlu buat edit apa-apa, just klik "Tweet" jer. Selesai....... Senang kan.

So, selamat ber'iklan' untuk korank semua. Semoga tutorial ni dapat membantu korank untuk dapatkan duit poket masing-masing. Tak perlu kuar modal pape sebab Churp-Churp ni bukan bisnes MLM ke SKIM CEPAT KAYA ke.... dan tah pape lagi bisnes mengarut dalam facebook tu. Churp-Churp ni senang jer, korank tak wat kerja takde la income. Korank buat kerja compem dapat income. Kerja yang takde waktu kerja, korank bleh buat bila-bila masa jer. 

Bila income korank dah cukup RM100, korank kena CASH OUT dulu... CASH OUT memang paling senang, korank klik jer button CASH OUT kat dalam akaun Churp-Churp korank. Dalam 3 saat jer dah setel. Pastu korank tunggu jer lah CEK dari Churp-Churp ni akan sampai kat depan pintu rumah korank.
CEK Churp-Churp ni akan tertulis nama penuh korank, nak tengok contoh boleh jer.
CEK 1 & 2 ~ KLIK SINI
CEK KE-3 ~ KLIK SINI.
CEK KE-4 ~ KLIK SINI
CEK KE-5 ~ KLIK SINI
CEK KE-6 ~ KLIK SINI

Kalau ada pape lagi yang korank rase compius, bleh comment kat bawah ni. Nanti bro jawab soalan korank tu k... wasalam...



Copyright PejaYuja (2011)
.

2 comments:

Post a Comment