Friday, December 16, 2011

How To Setting InfoLinks Account



Tutorial Nak Setting Akaun InfoLinks

1. Login akaun InfoLinks korank. Kalau belum daftar, bleh daftar DISINI.

2. Masukkan detail tentang korank.
Klik (My Account) >> (Account Setting) >> (Edit Payment Detail) >> Masukkan Email PayPal korank >> (Edit Payee Information) >> Masukkan Nama Penuh & Alamat & Nombor Handphone.

3. Daftar kan website korank seperti di bawah.

STEP : (My Account) >> (Add Website) >> Isikan Website URL korank >> Isikan Website Category >> Isikan Website Language [ Buat masa sekarang ni, InfoLinks hanya terima website dalam bahasa English sahaja ] >> Isikan Monthly Page View [ korank agak-agak jer, lebih elok letak 50ribu keatas lah ] >> Isikan Comments [ Tulis lah pasal website korank tu, cerita lah website korank tu ada ape yg istemewa ] >> Tekan Button SUBMIT.

4. Bila dah siap daftar website korank tu. Next step korank perlu masukkan code ke dalam website korank plak. Contoh dibawah.

STEP: (Integration Guide) >> (1-Minute Integration) >> (Choose Website) >> Login Akaun Blogspot korank di window baru >> (Klik "Add InfoLinks to your Blogger") >> Window Baru akan dibuka >> Klik Save Widget.

5. Bila dah siap masukkan code ke dalam blogspot korank, korank hanya perlu tunggu email dari pihak InfoLinks untuk proses kelulusan. Dorank akan buat testing terhadap website korank. Selalunya dorank akan test jumlah perkataan yang ada dalam website korang. Makin banyak perkataan makin bagus lah. Dan dorank akan check korank punya trafik website. Kalau trafik website korank kurang dari 30ribu sebulan akan susah la nak lulus. So, korank kena usaha la tambahkan trafik website korank tu. Pastu apply lagi sekali.

6. Bila website korank dah diluluskan baru lah korank bleh setting iklan yang akan masuk dalam website korank. Nak tahu website korank dah lulus ke belum. Tengok contoh dibawah.
STEP: (My Website(s)) >> Tengok di petak status >> Bila dah di tulis "Active" bermakna website korank dah pun di luluskan.

7. Bila dah setel semua yang di atas ni. Korank perlu lah setting iklan yang akan masuk dalam website korank.

SETTING PENTING
(Untuk dapat income yang kencang)

# Setting Customization Wizard - Klik Sini
# Setting Related Tag - Klik Sini
# Setting Tag Cloud - Klik Sini
# Setting Search Widget - Klik Sini

8. Infolinks ni memang bayar kencang gak la sebab dorank bayar guna US Dolar. Kalau tak percaya bleh baca link di bawah.
# InfoLinks Payment Full Report - Klik Sini
# InfoLinks Paid to PayPal Account - Klik Sini


So, korank tak perlu lah risau dengan kesahihan InfoLinks ni sebab dorank akan bayar ikut time punya.
Bila korank dah setting cantik akaun InfoLinks ni, korank dah tak perlu nak buat apa dah, cuma fokus kat website korank jer.. kasi trafik bertambah banyak. Makin tinggi trafik website korank makin banyak lah income korank tu.

Next InfoLinks Tutorial Coming Soon.... Thanks.

Copyrights PejaYuja (2011)

No comments:

Post a Comment