Friday, December 16, 2011

Tutorial Daftar Churp-Churp


What is Churp-Churp ??
If you love sharing with your friends on the latest happenings, trends and brands that you like and love, then Churp Churp is definitely for you! We are a community that rewards social media influencers like you for sharing messages on the latest updates, campaigns and events! As a member, you can also join the different contests & events that we have from time to time to mingle around with like-minded fellow Churpers! You will get email notifications regarding the latest updates and events from time to time! Awesome, yes?
More info about Churp-Churp Click Here

Welcome my friends.....

Tutorial Nak Daftar Churp-Churp. Follow Step Below..

1. Korank mesti dah ada akaun Facebook atau Twitter kan? So, sebelum kita teruskan tutorial ni, korank log masuk dulu lah akaun Facebook atau Twitter korank. Dah?? OK kita teruskan.

2. Kalau nak daftar Churp-Churp mesti kena wat kat website dorank kan, so KLIK SINI UNTUK DAFTAR.

3. Bila dah klik link atas ni.. korank akan di bawa ke website Churp-Churp. 
Untuk ke step seterusnya korank perlu pilih sama ada nak daftar guna akaun Facebook atau Twitter korank. Klik button kat blah bawah tu.

4. Bila korank dah klik button tu, Churp-Churp akan minta permission untuk dapatkan maklumat tentang diri korank. Jangan risau sebab dorank tak kan spam akaun facebook atau twitter korank. Dorank cuma ambil detail korank jer, contoh : nama korank, alamat email dan detail-detail yang lain untuk dorank guna untuk aktif akaun Churp-Churp korank. Korank cuma perlu klik "ALLOW" button di facebook korank.

5. OK, pastu korank akan dibawa ke page "STEP 1". Korank just perlu klik "AUTHORIZE WITH FACEBOOK" button. Bila korank dah klik button tu, pihak Churp-Churp akan dapatkan maklumat jumlah friends yang korank ada dalam facebook. 

6. OK, dah setel tu, korank akan masuk "STEP 2". Step ni korank perlu klik button "AUTHORIZE WITH TWITTER". Step ni untuk sesape yang ade akaun Twitter je lah.. Bagi yang takde tu bleh la daftar satu akaun Twitter ni.. Kalau taknak daftar pun takpe, korank just klik "SKIP" button.

7. OK, senang jer kot.. pastu korank akan masuk ke "STEP 3". Kat sini korank kena masukkan maklumat diri korank lah. Nama penuh ikut kad pengenalan untuk di tulis atas CEK payment korank tu. Pastu Alamat rumah yang nak dihantarkan CEK tu. Step ni paling penting sebab kalau korank silap isi masalah la bila nak dapatkan payment tu nanti. Contoh dibawah.


8. OK, pastu korank pilih URL untuk iklan korank. Maksudnya nama glemer pun OK gak, contoh : "KasihAbadi"... Tapi ingat jangan space untuk nama URL tu.. Kasi rapat perkataan tu.
URL ni tujuan untuk bezakan iklan CHURPER yang lain. Bila korank dah pilih URL sendiri iklan korank akan dapat contoh URL camni : http://www.churpchurp.com/kasihabadi/share/VWTestDrive 

9. OK, last skali korank klik button "UPDATE" kat bawah sekali page tu.

10. OK, sekarang korank akan masuk ke wall akaun Churp-Churp korank. Sekarang ni korank perlu update Servey yang Churp-Churp sediakan. Kena isi untuk complete kan akaun Churp-Churp korank. Contoh dibawah.


11. Selesai sudah korank daftar akaun Churp-Churp ni.. Bila dah ade akaun ni kena lah post kan iklan-iklan ni ke dalam facebook wall dan twitter korank..




SELAMAT BER"CHURPEST" SEMUA..... !!





Copyrights PejaYuja (2011)

  

No comments:

Post a Comment